Exact Globe

Exact Globe voor je financiële processen

De ERP oplossing van Exact integreert je financiële processen met de AMS Rent oplossing en overige belangrijke processen in je onderneming. Zo komen alle interacties in één centrale informatiebron terecht. Dit geeft je snel inzicht in je financiële status en administratieve processen. Je beschikt over de juiste operationele en strategische informatie om snel te kunnen schakelen en bij te sturen waar dat nodig is. 

Financiële administratie

Met Exact Globe heb je inzicht in je gehele organisatie. Alle informatie is daarbij beschikbaar vanuit het grootboek. Organisaties met vestigingen verspreid over meerdere landen of rechtsgebieden kunnen dezelfde oplossing toepassen en zo consistente ondersteuning vanuit één systeem krijgen. Het grote aantal standaardrapportages biedt je realtime financiële informatie, waarbij dashboards je snel inzicht geven in je KPI’s.

Centraal beheer van stamgegevens

Wanneer je organisatie bestaat uit verschillende juridische entiteiten, dan kun je deze beheren aan de hand van een divisiestructuur. Deze divisies kunnen hun eigen stamgegevens hebben. In Exact is het ook mogelijk om deze stamgegevens over verschillende entiteiten heen te beheren en om nieuwe stamgegevens eenvoudig te verspreiden. Door je stamgegevens centraal te beheren binnen één systeem, ben je er zeker van dat er geen inconsistenties zijn tussen de verschillende entiteiten. 

Kostenplaatsen en kostendragers

Met de functionaliteit voor kostenanalyse krijg je gedetailleerde inzichten in je kosten en uitgaven. Door gebruik te maken van kostenplaatsen en kostendragers om individuele transacties te identificeren, breng je structuur aan in je kosten. Vervolgens kun je de kostenplaatsen en kostendragers gebruiken om je rapportages op te baseren. 

Voldoen aan internationale businessvereisten

Wanneer je internationaal zakendoet, ondersteunt Exact Globe je in lokale compliancy doordat meerdere valuta en bankformats ondersteund worden. Je systeem kan in 22 talen ingesteld worden en voldoet aan wetgeving in 34 landen. Je bent met onze oplossing in staat om met een heldere blik overzicht te houden over de verschillende (internationale) entiteiten van je organisatie.

Order to Cash 

Realtime inzicht in je cashflow 
Het handmatig invoeren van bankafschriften kan een tijdrovende klus zijn. Met Exact importeer je je bankafschriften automatisch. De geïmporteerde afschriften kunnen automatisch verrijkt worden door gebruik te maken van de historische gegevens in het systeem. Je hele organisatie profiteert hierdoor van realtime inzicht in bankbalansen en betaalverkeer.

Elektronisch factureren 
Elektronisch factureren heeft voordelen voor zowel de zender als de ontvanger van de factuur. De zender kan statusnotificaties terugvinden en daardoor de cashflow beter managen. De ontvanger kan significante aantallen documenten opslaan bij het verwerken van de inkomende facturen. Wanneer je te maken hebt met veel papieren facturen of PDF’s, zorgt de scanoplossing van Exact ervoor dat die inkomende stroom wordt gedigitaliseerd. Zo kun je je facturen veel sneller en efficiënter verwerken. En met het Inkomend Factuur Register kun je de verwerking van je inkomende facturen stroomlijnen door de facturen centraal op basis van elektronische workflows te laten routeren en laten accorderen door de budgetverantwoordelijke. Hierna kun je de facturen vrijgeven voor betaling. Daarnaast ondersteunt Exact je volledige elektronische facturatie via het UBL-formaat en in Nederland het Simpler Invoicing (SI) format. Deze beide formaten zijn standaard binnen het Europese PEPPOL-netwerk.

 

 
 

Budgettering

Exact maakt het je gemakkelijk om budgetten in te voeren en te wijzigen voor zowel bedragen als aantallen op grootboekniveau. Je kunt budgetteren op een gedetailleerd niveau, bijvoorbeeld per medewerker of artikelgroep. Creëer verschillende budgetscenario’s om zo een vergelijking te maken tussen een normaal budget, een positieve en een negatieve verandering.

 

Controlling en audits

Eén centraal punt van gegevensinvoer minimaliseert de kans op fouten en bespaart tijd. Daarnaast verbeter je je mogelijkheden om correcte informatie uit te wisselen, door periodieke import en export van data, dataoverdracht, en automatisch gegenereerde overzichten. Je kunt belangrijke informatie snel delen met bijvoorbeeld je accountant of auditor.

Rapportage en dashboards

Met realtime dashboards in Exact kun je in één oogopslag de kerncijfers van je onderneming inzien. Stel je rapportages eenvoudig samen door velden in het gewenste rapport te slepen en op te slaan. Excel is volledig geïntegreerd in de software van Exact. Exporteer je rapportages naar Excel en pas ze naar de wensen van de gebruiker aan. Maak gebruik van de mogelijkheden in de Excel Add-in om eenvoudig je eigen rapportages te creëren.

Spend Management

Spend Management is de verzamelnaam voor alle processen en systemen die zijn ingericht met doel om de uitgaven van een bedrijf onder controle te brengen. Spend management dekt alle uitgaven die nodig zijn om een bedrijf operationeel te houden. Exact heeft 2 best-of-breed oplossingen om spend onder controle te brengen en te houden.

Exact Expense Management
biedt de gebruikers de mogelijkheid om de declaraties in te dienen wanneer je onderweg bent. De seconde dat je iets hebt uit gegeven kan je een foto maken van het bonnetje en deze indienen ter goedkeuring. Op deze manier heb je nooit meer een portemonnee vol met bonnetjes na een zakenreis en krijg je snel het geld weer terug op je rekening wat je namens het bedrijf hebt uitgegeven.

Exact Purchase to Pay 
brengt structuur in het inkoopproces waardoor je altijd weet wat je koopt, wie het koopt en wanneer het wordt gekocht. Dit kan door middel van workflow helemaal afgestemd worden op jouw proces en organisatie. Wanneer de uiteindelijke inkoopfactuur binnenkomt wordt deze automatisch gematched met hetgeen dat besteld is, wat efficiëntie brengt en het gehele proces transparant maakt.